TUMMO


TUMMO – Tehnica Meditativa

TUMMO este o tehnica meditativa si o practica spirituala. Practica spirituala TUMMO implica o anumita metodologie si un efort sutinut. Ea trebuie urmata neintrerupt, cu hotarare, atentie, devotament, deoarece numai asa se poate crea fundatia stabila (TUMMO), din care sa inceapa elevarea mintii, a inteligentei si a constiintei. TUMMO implica o cautare dedicata, constanta, vigilenta si persistenta a naturii mintii, continuata pe mari perioade de timp in pofida oricaror esecuri, obstacole sau blocaje.

Echipa Spiritualitatea Tantrica ofera o ocazie unica in Romania de a cunoaste un maestru tibetan autentic in linia Bonpo si de a primi invataturile Tummo in mod direct. Evenimentele noastre pe tema meditatiei Tummo sunt o oportunitate deosebita pentru tot ceea ce inseamna practici spiritual, dezvoltare personala si meditatie.

Ce inseamna TUMMO?


Pentru a intelege tehnica meditativa TUMMO trebuie sa intelegem mai intai cum se poate traduce in limba romana cuvantul “tummo”. Din punct de vedere literar TUM inseamna – carare, energie, iar MO – spatiu, deschidere. Tummo inseamna marea carare a deschiderii, energia marii deschideri.
Din punct de vedere doctrinar si spiritual TUMM inseamna acei factori perturbatori de natura masculina, iar MO reprezinta femininul. Partea masculina reprezinta metoda, iar partea feminina intelepciunea.
Practica TUMMO implica antrenarea mintii si a constiintei, antrenament prin care acestea se indeparteaza de dorinte. Aspirantul invata sa renunte la obiectele si ideile care-l tulbura sau ii blocheaza practica zilnica.
Atunci cand aceste idei sunt puse bine in practica, controlul mintii devine posibil mai repede. Practicantul TUMMO va putea explora taramul de dincolo de minte si va gusta din nectarul nemuririi si al realizarii sufletesti.


Practica spirituala TUMMO

Practica spirituala TUMMO implica 4 calitati din partea practicantului: daruire, zel, atentie neitrerupta si continuitate. Aceste calitati se pot dezvolta in timp prin practica zilnica si rezilienta pe care o manifestam la tentatiile vietii.Din acest motiv tibetanii impart practicantii in 4 tipuri: mediocri, moderati, energici si intensi.

Aceasta clasificare trebuie vazuta ca o crestere in 4 trepte. Daca avem un scop bine definit si suntem hotarati sa mergem pe aceasta cale cu fermitate, vom reusi sa trecem prin fiecare nivel cu usurinta. Cu siguranta multi dintre noi trecem prin toate tipurile de aspiranti, intrucat vointa se poate cultiva si astfel ajungem ca dupa o perioada mai lunga de timp sa dezvoltam o vointa de fier. Telul final este direct proportional cu intensitatea efortului si a vointei practicantului. Totul depinde doar de practicantul TUMMO.TUMMO – disciplina si devotament


Cel care doreste sa urmeze cu succes invatatura TUMMO trebuie sa urmeze fazele de practica. Aceste faze ofera o dezvoltare graduala de la simplu la complex. Fazele practicii TUMMO sunt Tehnicile pregatitoare, Tehnicile preliminare si Tehnica de baza. Trecerea de la o faza spre alta se face doar cu disciplina si devotament din partea studentului TUMMO.

Scopul practicii Tummo este atingerea nivelului cel mai inalt, Iliuminarea, Marea fericire sau Nirvana. Pana la atingerea acelui nivel de top, practicantul TUMMO poate atinge un scop mai mic precum vindecarea corpului fizic de boli sau traume.
Tehnica TUMMO transforma impuritatile in intelepciune. Este o practica foarte puternica care foloseste caldura si focul interior. Poti incerca practica TUMMO participand la un eveniment marca Spiritualitatea Tantrica. Un seminar sau un retreat de TUMMO te poate initia in practica TUMMO.Retreat TUMMO - Tehnica Focului Interior

Membrii echipei Spiritualitatea Tantrica va invita sa participati la tabara speciala de aprofundare a tehnicilor Tummo.

carton tummo -1Turneu TUMMO - TREZIREA FOCULUI INTERIOR

Incepand cu 18 ianuarie echipa Spiritualitatea Tantrica organizeaza in fiecare weekend seminarii de TUMMO.

carton turneu tummo -1


Seminar TUMMO – Bucuresti

Membrii echipei Spiritualitatea Tantrica au experienta practica de peste 5 ani in tehnicile Tummo.

Seminariile organizate in Bucuresti sunt special concepute pentru cei care practica Tummo. Practicantii meditatiilor Tummo cauta sa primeasca initiere in Tummo de la un maestru autentic. Echipa Spiritualitatea Tantrica il aduce in Romania pe maestrul tibetan Choe-Khor Tshang Rinpoche.
Participantii la evenimentele noastre primesc de la Rinpoche initiere in tehnicile Tummo. ”