Evenimente Viitoare

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tehnici de Meditatie-Tummo/Kriya Yoga

Mar 25, 2021 @ 8:00 am - Mar 28, 2021 @ 5:00 pm

Tehnici de Meditatie-Tummo/Kriya Yoga

RETREAT Kriya yoga si Tummo (Tehnica Focului Interior) Cheia de Prahova in perioada 25-28 martie

Retreatul se adreseaza tuturor cat si celor care au participat la seminariile de  Tummo si Kriya yoga si doresc sa aprofundeze tehnici de meditaie.

Pentru cei care iau contact pentru prima data,vom organiza o sesiune separata de in cadrul retreatului. In aceasta sesiune o sa explicam tehnici de meditatie, practica meditatiei si principiile care guverneaza tehnica de tummo.

La retreaturile pe care le organizez, participa constant aceeasi oameni, unde impreuna facem salturi spirituale. Participarea constanta la retreaturi a acelorasi oameni, este un mod traditional unde se realizeaza progrese vizibile. Desi aceste tehnici de meditatie nu se schimba, beneficiile obtinute in urma retreatului sunt mereu altele. In felul acesta gandesc maestrii spirituali care recomanda organizarea retreturilor mereu cu aceeasi oameni.Este important sa fii consecvent practicii. Avem un program de meditatii mixt de kriya yoga si tummo. Participantii la retreat pot face ambele genuri de meditatii sau pot alege una dintre ele. Nu exista un program obligatoriu, fiecare mediteaza cat inseamna maxim pentru el.
Retreatul reprezinta acea perioada in care te trezesti la 6 dimineata sa prinzi rasaritul, incepi ziua cu o sedinta de hatha yoga in loc de rutina zilnica si continui toata ziua sa te descoperi, sa te detasezi de tot ce te tinea legat in mintea ta si de obiceiurile pe care inca le mai crezi inradacinate puternic in tine’.

1. CUI SE ADRESAZA?

Retreatul este structurat in asa fel incat sa poata fi accesibil oricui, indiferent de nivelul de practica anterioara.

2. De ce este important sa participi la acest retreat?

Este important sa stii ce beneficii ai:

Pentru ca sunt tehnic primite direct de la calugarii tibetani si calugarii indieni cu care colaborez.
Tehnici de meditatie sunt originale, nemodificate si isi produc efecte inca de la primele sedinte de meditatie din programul retreatului.
-Urmarind ceea ce reprezinta pentru tine beneficii si evitand ( topind) ceea ce este daunator, accentuam comuniunea, integrarea, armonia si echilibrul interior.
Vei beneficia de un corp suplu, prin trezirea focului interior odata cu amplificarea metabolismului.
Stomacul este organul principal care furnizeaza materiale generatoare de boli. Orice boala este materie straina,reziduuri. Numele fiecarei boli nu are nicio importanta, mai ales atunci cand incepe o purificarea organismului. Unul din efectele tehnici de meditatie tummo este dobandirea si mentinerea unei stari de sanatate optima.
Daca topesti, distrugi si elimini blocajele prin meditatia tummo, rezultatul va fi o vitalilate sporita.
Energia interna cat si rezistenta la boli cresc cu cat metabolismul si procesele digestive sunt mai bine activate.
Cand sangele circula optim, se creeaza noi celule sanguine, corpul isi mentine temperatura optima si cele 3 sisteme ce asigura impreuna fluxul sanguin ( arterele, venele si capilarele) hranesc muschii, tendoanele si organele interne. In alchimia interna tummo, o circulatie crescuta a sangelui si caldura extrasa dintr-o respiratie corecta ajuta la cresterea si regenerarea maduvei osoase si a scoartei cerebrale. Alchimia interna are in egala masura de-a face atat cu producerea si stimularea reactiilor interne din corp cat si incalzirea si mobilizarea energiei interne.
– Prin tummo este foarte posibil sa te vindeci de anumite afectiuni care reprezinta in prezent obstacole in calea spirituala;
– Prin practica se intensifica procesele de detoxifiere;
– Previne multe boli incepand cu cele din sezonul rece;

– Prin participarea la programul retreatului dobandim calitati noi, respectiv reusim sa meditam pe perioade mai mari de timp. Corpul fizic este supus unei discipline mentale in cele 3 zile de retreat, lucru care este greu sa il obtinem in practica noastra zilnica pe care o facem acasa.
– Vei fi instruit cum sa faci ca mintea sa lucreze in favoarea ta si sa te saboteze tot mai rar si in final sa-ti devina prieten fidel;
– Vei intalni oameni care au aceleasi aspiratii ca si ale tale si cu care poti impartasi sentimente sincere;
– Vei lega prietenii noi.
– Vei deveni mai inteligent si astfel vei putea sa-ti eficientiezi timpul;
– Vei dobandi, prin efortul personal depus la retreat, o autodisciplina care te va ajuta sa ai mai mult succes in tot ce vei intreprinde in viitor. Autodisciplina este amuleta oamenilor de succes.
-Vei deveni mai optimist si astfel o sa te bucuri mai mult de viata.
-Foarte putine lucruri te vor mai influienta, astfel ca autonomia ta ca spirit liber va deveni tot mai evidenta.
– Viata ta sentimentala si sexuala se vor imbunatatii considerabil, prin amplificarea energiei vitale( si sexuale), efect al practicii de tehnici de meditatie tummo( inclusiv continenta/performanta sexuala).
Celelalte beneficii te lasam pe tine sa le descoperi prin practica.

3. Ce te aduce la acest retreat?

Probabil dorinta de autocunoastere si aspiratia spirituala. Prin tummo ti se deschide o perspectiva de dezvoltare greu de anticipat cand esti la inceput de drum. Acestea sunt motivele principale pe care ni le-au marturisit cei care deja au participat la retreat-urile anterioare.
Daca esti inca nehotarat, mai ai timp pana cand o sa iei o decizie.
Tummo este despre oameni care isi pun intrebari existentiale si tind sa afle raspunsul in aceasta viata.
Rafinarea permanenta a cunoasterii este esentiala in cautarea libertatii depline.
‘Razele emise de soare si energia termica produsa de soare sunt aspecte esentiale ale soarelui dar nu sunt soarele propriu-zis. Cand percepem o stare de caldura deducem ca trebuie sa existe pe undeva o sursa de caldura care iradiaza. Chakrele, energiile si alte forme subtile de constiinta care sunt puncte, zone de depozitare a puterii divine, nu pot decat sa ne conduca la intelegerea faptului ca exista o Sursa superioara din care toate acestea au izvorat.’
Efortul sustinut, realizat printr-o intelegere totala a artei si filozofiei tibetane si in perfecta comuniune cu trupul, mintea si sufletul nu este o practica mecanica, ci una flexibila.
Intelepciunea profunda este obtinuta prin practica intensa, daruire si atentie, iar detasarea sau non-atasamentul prin aplicarea infranarii si controlului interior. Acesta este o practica exacta si corecta.
Inteleptii afirma ca nu te poti elibera doar prin ascultare. Participarea la conferinte si seminarii care nu este urmata de o practica, este doar o cunoastere intelectuala. Trairea o obtinem doar prin practica. Tibetanii afirma ca tot ce citesti sau afli de la maestri tai trebuie sa verifici prin prisma practicii personale.
Se spune ca mintea nu are limite, decat cele cunoscute de ea. Nu ati auzit niciodata expresia ca din creierul uman a fost extras mai mult ‘aur’ decat din pamant?
Una din marile slabiciuni ale omenirii este gradul de familiarizare al omului comun cu cuvantul imposibil.
Motivul pentru care putem fi stapanii Destinului nostru este acela ca avem puterea sa ne controlam gandurile.
Poate ca la scoala ar fi trebuit sa ne spuna ca eterul in care pluteste acest Pamant pe care ne miscam si pe care traim, este o forma de energie care se deplaseaza cu o rata inimaginabila de vibratie si care este plin cu o forma de putere universala ce se adapteaza la natura gandurilor pe care le avem in minte si ne influienteaza, in moduri naturale, sa ne transpunem gandurile in echivalentul lor fizic. Astfel, prin practica zilnica, ajungem sa traim in fizic abundenta imparatiei Divine si Marea fericire care este mentionata de intelepti in carti.
Scopul nostru real in practica Tummo este de a dizolva obscuritatile karmice – care ne impiedica să experimentam existenta noastra ca pe adevarata noastra natura, în momentul de fata – prin trezirea caldurii interioare primordiale.

4. DE CE SA NU PARTICIPI LA ACEST RETREAT ? :

– Pentru ca gandesti ca nu este pentru tine acest retreat. Nu ai de unde sa stii daca nu ai cu ce compara. Trebuie sa vii o data si de acolo incepe analiza.
– Pentru ca tummo este o tehnica dificila. Aceste tehnici de meditatie tummo nu este dificila, mobilizarea zilnica e mai grea.
– Pentru ca e mai bine sa- ti fie caldut decat minunat.
– Pentru ca stii suficient de multe tehnici. Ai performat in una dintre ele? O practici cu succes? Ai rezultate palpabile?Daca raspunsul este nu, inca mai cauti, deci esti in plin proces de cautare interioara.
– Pentru ca pretul retreatului este mare ‘ pentru tine’. Autoeducarea costa, dar este singurul mod prin care investesti eficient in tine.Cu asta ramai.
Cea mai sigura investitie este in tine: carti,seminarii, retreaturi. Daca introduci informatii bune or sa poti oferi la randul tau calitate. Valoarea noastra este in functie de ceea ce suntem si ceea ce facem.

Te rog sa te gandesti si apoi sa iei o decizie care-ti poate schimba perspectiva vietii.

Daca nu consideri ca este de datoria ta sa te ridici la inaltimea potentialului tau, atunci pur si simplu nu te vei ridica.

Succesul in practica spirituala apare ca rezultat al revendicarilor pe plan mental si spiritual, urmate de intreprinderea actiunilor necesare de-a lungul timpului, pana cand acesta este indeplinit.

Surprinzator, toata lumea cauta scurtatura secreta – si deloc surprinzator este faptul ca nu exista scurtaturi. Cu cat intreprinzi mai multe actiuni, cu atat cresc sansele de a obtine rezultate in practica tummo.

Orice obiectiv abordat prin intermendiul eforturilor potrivite, al unui volum potrivit pentru efort si al perseverentei este un obiectiv realizabil.
La acest retreat aveti posibilitatea sa meditati intens si sa grabiti trezirea focului interior, ceea ce nu e chiar ceva de neglijat.

Implementarea unui obicei nou trece prin 3 faze:

a. Incerci sa te dezobisnuiesti de vechiul obicei; E dureros pentru ca tai in carne vie,
b. Incepe sa faci o noua carare;
c. Asigura-te ca acea carare noua este mai adanca decat cea veche, ca sa nu recidivezi.

Statistic un obicei vechi este schimbat cu unul nou in aproximativ 6 luni, daca perseveram.
Punctul de cotitura al oamenilor care reusesc, vine de obicei in momentul unei crize prin care acestora li se arata ‘ celalalt sine’. Este o diferenta intre a-ti dori un lucru si a fi pregatit sa-l primesti. Nimeni nu este pregatit pentru un lucru pana nu crede ca-l poate dobandi. Starea de spirit trebuie sa fie credinta nu simpla speranta sau dorinta. Atitudinea deschisa este esentiala pentru a avea credinta.
‘Credinta este singurul antidot cunoscut al esecului. Credinta este elementul care transforma vibratia obisnuita a gandului, creat de mintea finita a omului, in echivalentul lui spiritual.Credinta este singurul agent prin care poate fi descatusata si folosita forta cosmica a Inteligentei Infinite. Fiecare din afirmatiile anterioare poate fi dovedita’.

5. Aspecte doctrinale :

Pentru a practica corect tehnici de meditatie TUMMO este foarte important sa intelegem ce inseamna mintea, mai ales conceptul folosit in meditatie.

Tibetanii considera ca in calea evolutiei exista 3 otravuri (obstacole) – ignoranta, furia si atasamentul. Dintre toate ignoranta este cea mai importanta si este considerata radacina lor.

Toata structura evolutie spirituale se raporteaza la aceste 3 otravuri care stau in calea evolutie noastre sau o incetinesc.

Din punctul de vedere al liniei Bon exista 3 caii de evolutie : Sutra, TANTRA si Dzogchen.

Aceste tehnici de meditatie Tummo este parte integranta din Tantra superioara.
Tantra formează rădăcina unui mod mai larg si mai tolerant de practica, adaptabil vietii noastre sociale.
Tantra este invatatura care transforma. Tantra te invata cum sa transformi aceste ‘otravuri’ in medicamente. Din perspectiva doctrinei tantrice, calugarii liniei Bon considera ca este mai bine sa transformi ‘impuritatile’ in loc sa te protejezi permanent de ele. Tummo te ajuta sa transformi aceste ‘otravuri’.

Impurtitatile pot fi definite ca : obstacole spirituale de orice fel, boli, probleme materiale, blocaje energetice, etc.

Viata calugarilor este bazata pe aceste invataturi inalte.

In traditia Bon sunt multe feluri de practici si de meditatii.

In conceptia Tibetana religia, meditatia si practica sunt pentru noi(pentru oameni). Ele reprezinta ceva ce ne schimba viata, ce ne aduce beneficii in viata.
Astfel ca tot ce ei numesc Religie trebuie sa ne ajute.
Raportat la linia Bon, Tantra se divide in Mother Tantra, Father Tantra si Child Tantra.
Tehnica de Tummo face parte din Mother Tantra, Ma Gyu.

Majoritatea Yoghinilor traiesc in familie, sunt casatoriti si altfel aleg calea tantrei, calea transformarii pentru ca este mai flexibila, mai permisiva din perspectiva vietii sociale.
Cand incepi sa purifici karma negativa, incepi sa devii un practicant de Tantra si Dzogchen si gandesti ca o sa devii un excelent practicant. Daca faci preliminariile intr-o maniera excelenta, incepi sa controlezi mintea si astfel nu mai urmezi tenditele mintii. Daca urmezi serios preliminariile te va ajuta sa controlezi furia si sa devii un om relaxat si pozitiv.
Mai intai trebuie sa fii sigur de mintea ta.
Este important sa stim ca Mintea noastra este puternica si trebuie s-o controlam.
Uneori e dificil sa recunosti propria minte.
Trebuie sa cauti cu adevarat in tine.
Apoi intreba-te de Unde vine mintea, Unde locuieste si Unde se dizolva. Verifica aceste 3 aspecte si cunoaste aceste apecte.
Cand meditam, incercam sa deschidem nodul Canalului natural ( trezirea energiei potentiale) asa ca folosim Tummo ca sa deschidem canalul.
Tummo este o metoda care combina respiratie cu vizualizarea canalelor.
Practicantii tantrici vizualizeaza canalele si bindusi de foc si urmaresc sa deschida canalul central si sa suprapuna mintea normala peste respiratie si sa formeze Focul intelepciunii.

Focul Intelepciunii nu este un Foc Normal, este o stare care incepe cu un Optimism, continua cu o Mare Bucurie si apoi devine Extaz Divin, este o Natura a Mintii, Perfecta.
Tummo este de asemenea Calea bucuriei/fericirii. Pe calea evolutiei spirituale prin Tummo conceptual sunt mentionate 4 forme de fericire : Fericirea – Fericirii; Marea Fericire; Exaltarea Fericirii si Fericirea Innascuta.

6. Despre retreat

Taxa de participare la retreat + cazare + masa (pranz + cina, mancare vegetariana) este de 1200 lei/persoana loc in camera dubla.

Locuri limitate – 12

Pentru rezervarea unui loc la retreat, va rog sa achitati integral taxa sau un avans de 350 lei/persoana pana pe date de 10 Martie . Dupa data de 10 Martie inscrierile se fac doar in limita locurilor libere ramase neocupate.

Confirmati va rog plata pe mail (O.P) sau pe what’s up pentru a va rezerva locul.
Contul este : RO88BTRLRONCRT0437354001 ( cont de lei), Banca Transilvania.
Se elibereaza chitanta pt. decontare.
In cazul in care sunteti in imposibilitatea de a va prezenta, va putem returna 50% din avansul de 350 lei virat in cont.

7. Mai jos este programul retreatului :

Ziua de joi 25 Martie 2021 :

– ora 18 acomodarea/cazare ;
– ora 19.00-19.45 meditatia de integrare kriya yoga( silent meditation);
– ora 20.00-20.45 meditatia de integrare TUMMO( silent meditation);

Ziua de vineri 26 Martie 2021:
-ora 05.30 trezirea
– ora 6.00-7,30 program de hatha yoga/tai qi/tehnici de taoism in functie de specializarea instructorului;
– ora 7,30-9.30 meditatia tummo;
– ora 9.30-11.30 meditatia Kriya yoga;

Masa de pranz 12.30-13.30.

– ora 13.30-17 program de relaxare;
– (Opțional) – ora 15.00-15.45 tehnica de reprogramare;
– ora 17-19 meditatia kriya yoga
– ora 19- 21 meditatia tummo.
Cina – 21.30.

Ziua de sambata 27 Martie 2021:
-ora 05.30 trezirea
– ora 6.00-7,30 program de hatha yoga/tai qi/tehnici de taoism in functie de specializarea instructorului;
– ora 7,30-9.30 meditatia tummo;
– ora 9.30-11.30 meditatia Kriya yoga;

Masa de pranz 12.30-13.30.

– ora 13.30-17 program de relaxare;

– (Opțional) 15.00- 15.30 tehnica de trezire a focului din tradiția indiana.
– ora 17.00-19.00 meditatia kriya yoga
– ora 19.00- 21.00 meditatia tummo.

Cina – 21.30.

Ziua de Duminica 28 Martie :
-ora 06.30 trezirea
– ora 7.00-9.00 meditatia tummo;
– ora 9.00-11.00 meditatia Kriya yoga;

Masa de pranz 12.00.

– ora 13 organizare pentru intoarcere acasa. Am suplimentat locurile de cazare. Avem 18 locuri disponibile.

Plecarea spre Bucuresti ora 14.

Programul de hatha yoga este optional.

Recomandari : tinuta lejera, un izopren. Pentru practicanții de tummo adăugați la ținuta pantaloni scurți, tricou, costum de baie și bustiera pt. fete,întrucât ne vom expune gradual la frig.

8. Date de contact:

Daniel Flesaru – tel. 0723329778
Mail : office@spiritualitateatantrica.ro
Informatii complete pe site-ul:

www.spiritualitateatantrica.ro

Info

Start:
Mar 25, 2021 @ 8:00 am
End:
Mar 28, 2021 @ 5:00 pm
Event Categories:
,

Organizator

Spiritualitatea Tantrica
Phone:
0723 329 778
Email:
office@spiritualitateatantrica.ro
View Organizator Website