Evenimente Viitoare

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Curs Tummo – Flacăra interioară

Jun 17, 2023 @ 9:30 am - Jun 18, 2023 @ 6:00 pm

500RON
Curs de invataturi tibetane sustinut online de Geshe Sherab Lodoe si Dr. Sangmo Yangri.
La invitația lui Daniel Flesaru, maestrul tibetan de pe linia tradiționala Bon, Geshe Sherab Lodoe impreuna cu Dr. Sangmo Yangri vor susține cursul de Tummo Modulul I ( pe zoom) in data de 17-18 iunie 2023.
1.Pentru cei care nu il cunosc pe Geshe Sherab Lodoe va oferim povestea spirituala pe scurt :
Geshe Sherab Lodoe s-a născut într-un sat Bonpo Tsarong, situat în regiunea Kham din Tibet. El provine dintr-o familie Bonpo, tatăl său a fost un practicant tantric în Mănăstirea Wadag Bon Gon din Tibet.
A studiat Dzogchen, Tantra, Sutra si toate celelalte zece stiințe majore si minore ale tradiției Bon. După cincisprezece ani de studii intense si practică, a primit diploma de Geshe în 2014.
Geshe Sherab Lodoe a primit toate initierile de la Menri Ponlob Trinley Nyima Rinpoche si de la mulți alți maestri Bon stimați.
Mai multe detalii despre Geshe Sherab Lodoe aflati vizitand pe site-ul nostru :
2. Despre – Dr. Sangmo Yangri
Dr. Sangmo Yangri este savantă, profesoară, practicantă Bon, traducătoare și prima femeie tibetană care a primit un doctorat în studiile tibetane Bon.
Dr. Sangmo Yangri a primit Masterul în Filosofia Bon filosofie în 2007 la Universitatea Centrală de Studii Tibetane (CUTS) din Varanasi, India.
S-a născut în Solan, India, în 1980, aproape de mănăstirea Menri.
Dr. Sangmo Yangria terminat doctoratul în tradițiile Bon si budiste în 2013, cu o teză de doctorat care se ocupă cu analiza expunerii tradiționale a modului în care lumea a apărut în conformitate cu tradiția Bon si budism.
Vizitand site-ul nostru :
https://spiritualitateatantrica.ro/dr-sangmo-yangri/ vei afla detalii despre Dr. Sangmo Yangri
Daca vrei sa afli mai multe despre institutul tibetan pe care il conduc in India si ce recunoastere internationala au Geshe Sherab Lodoe si Dr. Sangmo Yangri intra pe site-ul lor oficial :
Despre cursul de Tummo :
Carti de tummo recomandate : Milarepa – marele yoghin tibetan scrisa de Rechung Dorje Tagpa/ Sase yoga ale lui Naropa de Tsongkhapa
Acest curs a fost numit Tummo I intrucat Geshe doreste sa vina in Romania in perioada octombrie-noienbrien 2023, cand vom organiza fizic Tummo II unde Geshe ii va initia si va oferi instructiuni secrete, unul la unul, tuturor participantilori. Dupa acest curs vom organiza si primul retreat Tummo in Romania care va dura 7 zile. Data evenimentului, locatia si detaliile necesare le vom furniza cu mult timp inainte pentru a va putea aranja zilele libere.
TUMMO – Practica generală a flăcării interioare (cunoscuta si sub denumirea de practica focului interior/caldurii interne/ focul intelepciunii/ inner fire) a înțelepciunii primordiale de Shardza Rinpoche
Practica Tummo este cunoscută in Tibet sub numele de Thab Lam Kher, metoda extraordinara care este si calea care conduce la iluminare.
Tummo este una dintre cele șase practici de yoga în tantra mamă (Magyud, tantra superioara) din tradiția Bon.
Tummo este o practică cheie pentru a deschide canalul central, determinând experimentarea celor patru aspecte ale bucuriei, ce sunt unificate cu înțelepciunea si care ne ajuta sa recunoastem natura vida a minții.
În Tibet, Tsa-lung este termenul folosit pentru practica Tummo. Yoghinii din Tibet practică în mod tradițional Tsa-lung pe o durată maximă de trei ani și o durată minimă de 100 de zile.
Textul de practică tummo al lui Shardza Rinpoche este o combinație de tantra și cicluri Dzogchen din tradiția Bon.
Constă din 39 de mișcări trul-kor (mișcări magice sau yoga tibetana ) din Zhang Zhung Nyengyud (învățătura de transmitere orală din tradiția Zhang Zhung) și 40 de mișcări trul-kor din tradiția A-Tri Dzogchen).
Predarea tummo a lui Shardza Rinpoche include:
– Long-ku tong-ra (meditând asupra Sambhogakaya; corpul iluminat al perfecțiunii);
– Trul-ku tong-ra (meditând asupra Nirmanakaya; corpul de manifestare iluminat);
– Bon-ku tong-ra (meditând asupra Dharmakaya; corpul iluminat al adevărului);
– Purificarea canalelor cu silabe;
– Curățarea canalelor cu tigle;
– Curățarea canalelor cu vânturile subtile (curatirea plămânilor);
– Trul-ku: stabilirea limitelor de protectie subtila ;
– Dzog-ku: practica de purificare cu nouă respirații;
– Bon-ku: binecuvântarea canalului, a vânturilor și a tigle-lor;
– Jam-lung: practică de respirație moale((blanda);
– Bar-lung: practică de respirație semi mânioasă;
– Drag-lung: practică de respirație mânioase;
– Practica Chu-re – uscarea hainelor umede pe corpul gol;
– Practica Chu-len -practica postului negru yoghin tibetan.
Geshe Sherab Lodoe determină tema exactă a predării și gradul de progres. Programul predării și gradul de avansare in tehnici vor fi definite de Geshe.
TAXA DE PARTICIPARE, oferte, modalitati de plata:
Contributia pentru cei care participa la curs este de 500 lei/persoana achitata in perioada 23.03.2023 – 13.05.2023. INCEPAND CU DATA DE 14.05.2023 taxa se mareste la suma de 620 lei/participant (taxa nu include suportul video).
Oferte :
1.Early bird – achita taxa de participare pana in data de 17.04.2023 si beneficiezi de o reducere de 10% din taxa.
2.Vino cu inca 3 prieteni sincer interesati de aceste cunoasteri si beneficiezi de 50% reducere din taxa de participare la acest curs si o reducere de 30% din taxa de participare la unul din cursurile viitoare pe care le organizam incepand cu luna aprilie 2023. Reducerea este castigata exclusiv participantului si nu se poate transfera altei persoane.
3.Vino cu 7-9 prieteni sincer interesati de aceste cunoasteri si beneficiezi de o participare de 100% gratuit la acest curs pentru tine sau 14% reducere de grup.
4.Vino cu 11-14 de prieteni sincer interesati de aceste cunoasteri si beneficiezi de 2 locuri gratuite pentru tine si prietena ta la acest curs sau 17% reducere de grup. Oferta se aplica daca ai un grup de practica sau esti instructor de Yoga, instructor de Wim Hof metod, instructor de Tao, instructor de Terapii holistice/ altele sau cunosti un instructor care are cursanti interesati de dezvoltarea lor personala.
5.Vino cu 15-20 de prieteni sincer interesati de aceste cunoasteri si beneficiezi de o reducere ( Corporate) de 21% de grup.
Dupa cursul de Tummo I puteti sa beneficiați de înregistrarea video in următoarele condiții: 1. un angajament ferm pe mail in care declarați ca veți folosi înregistrarea video exclusiv ca suport de curs; 2. nu veți distribui pe internet, Facebook, YouTube sau pe alte surse media conținutul video integral sau parțial; 3. Cost suport video curs 150 lei./persoana.
Înregistrarea audio se oferă gratuit .
Pentru participanții din România.
Cont pentru inscriere :
RO03BTRLRONCRT0CG6103301.
IMPORTANT:
Inscrierile se fac pana la data de 16.06.2023 orele 18.00.
Dupa efectuarea plății va rugam sa trimiteti un mail la adresa spiritualitateatantrica@gmail.com impreuna cu un numar de telefon ( preferabil cu what up) cu mențiunea – Participare curs Tummo I. Numarul de telefon este necesar pentru o comunicare unitara si rapida a eventualelor modificari imprevizitile care tin de buna organizare a cursului.
Dupa inscrierea in baza noastra de date veti primi un mail de confirmare in maxim 24 de ore.
In cazul in care sunteti in imposibilitatea de a participa va rugam sa asigurati prezenta unei alte persoane care sa vina pe locul pe care l-ați plătit. Suma platita NU se restituie dar se poate compensa prin participarea la un viitor eveniment ( curs, retreat).
Pentru cei care trec printr-o situatie materiala dificila dar au unele calitati speciale si o practica spirituala consistenta si constanta, putem oferi facilitati speciale. Numarul este limitat la 2 persoane.
Conditiile de acceptare sunt foarte stricte si au legatura cu situatia speciala a participantului.
De aceasta oferta unica de valoare BENEFICIATI O SINGURA DATA, in urma unui interviu telefonic sau dupa o discutie amanuntita fata in fata purtata cu cel putin 10 zile inainte de inceperea cursului.
Program curs Tummo I :
Sambata 17.06.2023/ Duminica 18.06.2023 :
– Orele 9.30-11.00 predare;
– Orele 13.30-15.30 predare si practica.
– Orele 16.00 – 17.30 predare si practica. – Orele 17.30-18.00 sesiune de raspusuri la intrebari.
Va rugam sa aveti in vedere ca intrebarile si nelamuririle se vor clarifica in intervalul alocat pentru „raspunsuri la intrebari” din ziua respectiva.
Contact :
Daniel Flesaru – practicant de tehnici tibetane de 12 ani.
Telefon – 0040723329778
Email : spiritualitateatantrica@gmail.com
English version
At the invitation of Daniel Flesaru, the Tibetan master from the traditional Bon lineage ,Geshe Sherab Lodoe together with Dr. Sangmo Yangri will hold the TUMMO I cours – online (zoom link) on 17-18.05. 2023.
About the TUMMO:
The general practice of the inner flame of primordial wisdom by Shardza Rinpoche
Tummo practice is known as Thab lam kher, the great method to carry on the path to enlightenment. It is one of the six yogas practices in the mother tantra (Magyud) in the Bon tradition.
Tummo is a key practice to open the central channel, causing to experience the four aspects of joy which is unified with the wisdom that recognizes the empty nature of mind.
In Tibet, Tsa-lung is the term used for tummo practice. Practitioners in Tibet traditionally practice Tsa-lung for a maximum duration of three years and a minimum duration of 100 days.
Shardza Rinpoche’s tummo practice text is a combination of tantra and Dzogchen cycles in the Bon tradition. It consists of 39 trul-kor (Magical movements) movement from Zhang Zhung Nyengyud (the oral transmission teaching from Zhang Zhung tradition) and 40 trul-kor movements from the A-Tri Dzogchen tradition).
Shardza Rinpoche’s tummo teaching includes:
– Long-ku tong-ra (meditating on the Sambhogakaya; the enlightened body of perfection)
– Trul-ku tong-ra (meditating on the Nirmanakaya; the enlightened body of manifestation);
– Bon-ku tong-ra (meditating on the Dharmakaya; the enlightened body of truth)
– Clearing the channels with syllables
– Clearing the channels with tigle
– Clearing the channels with wind (lung)
– Trul-ku: establishing the securing boundaries
– Dzog-ku: the nine-breathing purification practice
– Bon-ku: blessing the channel, wind and tigle
– Jam-lung: soft breathing practice
– Bar-lung: semi wrathful breathing practice
– Drag-lung: wrathful breathing practice
– Chu-re practice (Drying wet clothes on naked body)
– Chu-len practice (Tibetan yogic fasting practice)
– The Tummo course is structured in such a way that it can be accessible to anyone, regardless of the level of practice. There is no age limit.
The course offers a valuable opportunity to deepen understanding and individual practice under the guidance of an authentic teacher who presents direct instruction, emphasizing the essential points of meditative techniques.
All those seriously interested in meditation are welcome, including those who have not followed the previous teachings and newcomers.
PARTICIPATION FEE, offers, payment methods:
The contribution for those who participate in the course is 100 Euro lei/person between period 23.03.2023 – 13.05.2023. STARTING FROM 14.05.2023 the fee increases to the amount of 125 Euro lei/participant (the fee does not include the video support).
Offers:
1. Early bird – pay the participation fee until 17.04.2023 and you will benefit from a 10% discount on the fee.
2. Come with 3 more friends who are sincerely interested in this knowledge and you will benefit from a 50% discount on the participation fee for this course and a 30% discount on the participation fee for one of the future courses what we are organizing starting in 01.04. 2023. The discount is earned exclusively by the participant and cannot be transferred to another person.
3. Come with 7-9 friends who are sincerely interested in this knowledge and benefit from a 100% free participation in this course for you or a 14% group discount.
4. Come with 11-14 friends sincerely interested in this knowledge and you will benefit from 2 free places for you and your girlfriend at this course or 17% group discount. The offer applies if you have a practice group or are a Yoga instructor/Wim Hof method/Tao/Holistic therapies/others or know an instructor who has practitioners interested in their personal development.
5. Come with 15-20 friends sincerely interested in these experiences and benefit from a 21% group discount .
After the Tummo cours , you can benefit from the video recording under the following conditions: 1. A firm commitment by email in which you declare that you will use the video recording exclusively as course support; 2. You will not distribute the entire video content on the Internet, Facebook, YouTube or other media sources; 3. Cost of video course support 15 Euro./person.
Audio recording is provided free of charge.
For participants from Europe
Account for registration:
RO47BTRLEURCRT0CG6103301.
IMPORTANT:
Registrations are made until 16.06.2023 at 18.00.
After making the payment, please send an email to the address spiritualitateatantrica@gmail.com together with a phone number (preferably with WhatsApp) with the mention – Participation at Tummo course . The phone number is necessary for a uniform and quick communication of any unforeseen changes related to the good organization of the course.
After registering in our database, you will receive a confirmation email within 24 hours.
If you are unable to participate, please ensure the presence of another person to come in your place. The amount paid is NOT refundable but can be compensated by participating in a future event (course, retreat).
Course program Tummo cours :
Saturday 17.06.2023/ Sunday 18.06.2023 , the Cours Time is according to UTC+ 2/ GMT +2/ East European Time :
– Hours 9.30-11.00 teaching;
– 13.30-15.30 teaching and practice.
– Hours 16.00 – 17.30 teaching and practice. – 17:30-18:00 question-answer session.
Please bear in mind that questions and concerns will be clarified in the interval allocated for “answers to questions” on the respective day.
Contact:
Daniel Flesaru – practitioner of Tibetan techniques for 12 years.
Phone – 0040723329778
Email: spiritualitateantrica@gmail.com

Info

Start:
Jun 17, 2023 @ 9:30 am
End:
Jun 18, 2023 @ 6:00 pm
Cost:
500RON
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/566432998792999

Organizator

Spiritualitatea tantrica

Locatie

Online pe Zoom
Romania + Google Map