RETREAT TUMMO – Tehnica Focului Interior

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

RETREAT TUMMO – Tehnica Focului Interior

February 6 @ 8:00 am - February 9 @ 5:00 pm

1400Lei

Retreat TUMMO – Tehnica Focului Interior

In perioada 6-9 februarie 2020 la Pensiunea Shanti, Sat Brazesti, nr. 49, Baia de Aries.

*Optional 5-9 februarie 2020, vezi conditiile la aliniatul 7.
Retreatul se adreseaza celor care au participat la seminariile de tummo si doresc sa aprofundeze tehnica de Tummo.
Cu titlu de exceptie sunt permise si un numar de 2 persoane care nu au primit initierea in Tummo de la Rinpoche Khoe Khor Tsang la seminariile pe care le-am organizat in ultimii 2 ani.
Pentru aceste persoane, vom organiza o sesiune separata de 3.30 ore in data de 6 februarie, intre orele 12.30 -16:00 in cadrul retreat-ului. In aceasta sesiune restransa o sa explicam atat tehnic cat si practic meditatia si principiile care guverneaza tehnica de TUMMO.
 Cei care nu sunt ‘interni’ urmeaza sa achite o taxa suplimentara de consiliere in valoare de 200 lei/persoana.
Pentru acesti 2 participanti, selectia se face pe baza de interviu, ‘face to face’ sau telefonic pentru persoanele din provincie.
‘Retreatul reprezinta acea perioada in care te trezesti la 6 dimineata sa prinzi rasaritul, incepi ziua cu o sedinta de hatha yoga in loc de rutina zilnica si continui toata ziua sa te descoperi, sa te detasezi de tot ce te tinea legat in mintea ta si de obiceiurile pe care inca le mai crezi inradacinate puternic in tine’.

 1. CUI SE ADRESAZA Retreat-ul TUMMO?

 

Retreatul este structurat in asa fel incat sa poata fi accesibil oricui indiferent de nivelul de practica anterioara.

 

 1. De ce este important sa participi la acest retreat?

Pentru ca nu sunt alterate, tehnicile TUMMO produc efecte inca de la primele sedinte de meditatie din programul retreatului.

Vei putea sa-ti aprofundezi tehnica de TUMMO.

Prin participarea la programul retreatului dobandim calitati noi, respectiv reusim sa meditam pe perioade mai mari de timp. Corpul fizic este supus unei discipline mentale in cele 4 zile (sau 5 zile, vezi conditiile alin. 6) de retreat, lucru care este greu de obtinut in practica noastra zilnica pe care o facem acasa.

Vei fi instruit cum sa faci ca mintea sa lucreze in favoarea ta si sa te saboteze tot mai rar si in final sa-ti devina prieten fidel.

Vei intalni oameni care au aceleasi aspiratii ca si ale tale si cu care poti impartasi sentimente sincere.

Vei putea sa vezi cu ochii tai, cat de multe persoane sunt preocupate ca si tine de o dezvoltare personala autentica.

Iti vei face prieteni noi.

Vei deveni mai inteligent si astfel vei putea sa-ti eficientiezi timpul.

Vei dobandi, prin efortul personal depus la retreat, o autodisciplina care te va ajuta sa ai mai mult succes in tot ce vei intreprinde in viitor. Autodisciplina este amuleta oamenilor de succes.

Vei beneficia de un corp suplu, prin trezirea focului interior odata cu amplificarea metabolismului.

Este foarte posibil sa te vindeci de anumite afectiuni care reprezinta in prezent obstacole in calea spirituala.

Prin practica TUMMO se intensifica procesele de detoxifiere. Previne multe boli si intareste imunitatea corpului tau.

Vei deveni mai optimist si astfel o sa te bucuri mai mult de viata.

Foarte putine lucruri te vor mai influienta, astfel ca autonomia ta ca spirit liber va deveni tot mai evidenta.

Viata ta sentimentala si sexuala se vor imbunatatii considerabil, prin amplificarea energiei vitale, efect al practicii de TUMMO (inclusiv continenta/performanta sexuala).

Celelalte beneficii te lasam pe tine sa le descoperi prin practica.

 

 1. Ce te aduce la acest retreat?

 

Probabil dorinta de autocunoastere si aspiratia spirituala. Prin TUMMO ti se deschide o perspectiva de dezvoltare greu de anticipat. Acestea sunt motivele principale pe care ni le-au marturisit cei care deja au participat la retreat-urile anterioare. Daca esti inca nehotarat, mai ai timp de gandire pana sa iei o decizie.

TUMMO este despre oameni care isi pun intrebari existentiale si tind sa afle raspunsul in aceasta viata. Rafinarea permanenta a cunoasterii este esentiala in cautarea libertatii depline.

Razele emise de soare si energia termica produsa de soare sunt aspecte esentiale ale soarelui, dar nu sunt soarele propriu-zis. Cand percepem o stare de caldura deducem ca trebuie sa existe pe undeva o sursa de caldura care iradiaza. Chakrele, energiile si alte forme subtile de constiinta care sunt puncte, zone, de depozitare a puterii divine, nu pot decat sa ne conduca la intelegerea faptului ca exista o Sursa superioara din care toate acestea au izvorat.

Efortul sustinut, realizat printr-o intelegere totala a artei si filozofiei tibetane si in perfecta comuniune cu trupul, mintea si sufletul nu este o practica mecanica, ci una flexibila.

Intelepciunea profunda este obtinuta prin practica intensa, daruire si atentie. Detasarea sau non-atasamentul sunt obtinute prin aplicarea infranarii si controlului interior. Acesta este o practica exacta si corecta.

Inteleptii afirma ca nu te poti elibera doar prin ascultare. Participarea la conferinte si seminarii care nu este urmata de o practica, este doar o cunoastere intelectuala. Trairea o obtinem doar prin practica. Tibetanii afirma ca tot ce citesti sau afli de la maestri tai trebuie sa verifici prin prisma practicii personale.

Se spune ca mintea nu are limite, decat cele cunoscute de ea. Nu ati auzit niciodata expresia ca din creierul uman a fost extras mai mult ‘aur’ decat din pamant? Una din marile slabiciuni ale omenirii este gradul de familiarizare al omului comun cu cuvantul imposibil. Motivul pentru care putem fi stapanii Destinului nostru este acela ca avem puterea sa ne controlam gandurile.

Poate ca la scoala ar fi trebuit sa ne spuna ca eterul in care pluteste acest Pamant pe care ne miscam si pe care traim, este o forma de energie care se deplaseaza cu o rata inimaginabila de vibratie si care este plin cu o forma de putere universala ce se adapteaza la natura gandurilor pe care le avem in minte si ne influienteaza in moduri naturale sa ne transpunem gandurile in echivalentul lor fizic. Astfel, prin practica zilnica, ajungem sa traim in fizic abundenta imparatiei Divine si Marea fericire care este mentionata de intelepti in carti.

Scopul nostru real in practica Tummo este de a dizolva obscuritatile karmice – care ne impiedica să experimentam existenta noastra ca pe adevarata noastra natura, în momentul de fata – prin trezirea caldurii interioare primordiale.

 

 1. DE CE SA NU PARTICIPI LA ACEST RETREAT?

 

Pentru ca gandesti ca nu este pentru tine acest retreat. Nu ai de unde sa stii daca nu ai cu ce compara. Trebuie sa vii o data si de acolo incepe analiza.

Pentru ca TUMMO este o tehnica dificila. Tehnica de TUMMO nu este dificila, mobilizarea zilnica e mai grea.

Pentru ca e mai bine sa-ti fie caldut decat minunat.

Pentru ca ai o stima de sine scazuta. Toti o avem uneori (considera ca este o etapa nu un mod de viata), insa perseverenta in practica TUMMO transforma lipsa de incredere in optimism.

Pentru ca stii suficient de multe tehnici. Ai performat in una dintre ele? O practici cu succes? Daca raspunsul este nu, inca mai cauti, deci esti in plin proces de cautare interioara.

Pentru ca pretul retreatului este mare ‘pentru tine’. Autoeducarea costa, dar este singurul mod prin care investesti eficient in tine. Cu asta ramai.

Cea mai sigura investitie este in tine: carti, seminarii, retreaturi. Daca introduci informatii bune or sa iasa informatii bune. Valoarea noastra este in functie de ceea ce suntem si ceea ce facem.

Te rog sa te gandesti si apoi sa iei o decizie care-ti poate schimba perspectiva vietii.

Uneori oamenii nu fac schimbari in vietile lor pentru ca nu au atins inca pragul de jos. O intrebare care ar ajuta in aceasta situatie ar fi: Te simti destul de rau pentru a putea face niste schimbari sau ai prefera sa mai astepti pana cand te vei simti mai rau? E ok! Noi organizam de doua ori pe an retreaturi de tummo. Mai ai o sansa, dar nu uita ca epuizezi 6 luni din viata ta, timp in care poti ajunge prin practica tummo la potentialul tau maxim.

Daca nu consideri ca este de datoria ta sa te ridici la inaltimea potentialului tau, atunci pur si simplu nu te vei ridica.

Succesul in practica spirituala apare ca rezultat al revendicarilor pe plan mental si spiritual, urmate de intreprinderea actiunilor necesare de-a lungul timpului, pana cand acesta este indeplinit.

Surprinzator, toata lumea cauta scurtatura secreta – si deloc surprinzator este faptul ca nu exista scurtaturi. Cu cat intreprinzi mai multe actiuni, cu atat cresc sansele de a obtine rezultate in practica tummo.

Orice obiectiv abordat prin intermendiul eforturilor potrivite, al unui volum potrivit pentru efort si al perseverentei este un obiectiv realizabil.

La acest retreat aveti posibilitatea sa meditati intens si sa grabiti trezirea focului interior, ceea ce nu e chiar ceva de neglijat.

 

Implementarea unui obicei nou trece prin 3 faze:

 

 1. Incerci sa te dezobisnuiesti de vechiul obicei. E dureros pentru ca tai in carne vie.
 2. Incepe sa faci o noua carare.
 3. Asigura-te ca acea carare noua este mai adanca decat cea veche, ca sa nu recidivezi.

 

Statistic un obicei vechi este schimbat cu unul nou in aproximativ 6 luni, daca perseveram.

Punctul de cotitura al oamenilor care reusesc, vine de obicei in momentul unei crize prin care acestora li se arata ‘celalalt sine’. Este o diferenta intre a-ti dori un lucru si a fi pregatit sa-l primesti. Nimeni nu este pregatit pentru un lucru pana nu crede ca-l poate dobandi. Starea de spirit trebuie sa fie credinta nu simpla speranta sau dorinta. Atitudinea deschisa este esentiala pentru a avea credinta.

Credinta este singurul antidot cunoscut al esecului. Credinta este elementul care transforma vibratia obisnuita a gandului, creat de mintea finita a omului, in echivalentul lui spiritual. Credinta este singurul agent prin care poate fi descatusata si folosita forta cosmica a Inteligentei Infinite. Fiecare din afirmatiile anterioare poate fi dovedita.

 

 1. Aspecte doctrinale:

 

Pentru a practica corect TUMMO este foarte important sa intelegem ce inseamna mintea, mai ales conceptul folosit in meditatie.

Tibetanii considera ca in calea evolutiei exista 3 otravuri (obstacole) – ignoranta, furia si atasamentul. Dintre toate ignoranta este cea mai importanta si este considerata  radacina lor.

Toata structura evolutie spirituale se raporteaza la aceste 3 otravuri care stau in calea evolutie noastre sau o incetinesc. Din punctul de vedere al liniei Bon exista 3 caii de evolutie : Sutra, TANTRA  si Dzogchen.

Tummo este parte integranta din Tantra superioara.

Tantra formează rădăcina unui mod mai larg si mai tolerant de practica, adaptabil vietii noastre sociale. Tantra este invatatura care transforma. Tantra te invata cum sa transformi aceste ‘otravuri’ in medicamente. Din perspectiva doctrinei tantrice, calugarii liniei Bon considera ca este mai bine sa transformi ‘impuritatile’ in loc sa te protejezi permanent de ele. TUMMO te ajuta sa transformi aceste ‘otravuri’.

Impurtitatile pot fi definite ca: obstacole spirituale de orice fel, boli, probleme materiale, blocaje energetice, etc.

Viata calugarilor este bazata pe aceste invataturi inalte. In traditia Bon sunt multe feluri de practici si de meditatii. In conceptia Tibetana religia, meditatia si practica sunt pentru noi (pentru oameni). Ele reprezinta ceva ce ne schimba viata, ce ne aduce beneficii in viata.

Astfel ca tot ce ei numesc Religie trebuie sa ne ajute. Raportat la linia Bon, Tantra se divide in Mother Tantra, Father Tantra si Child Tantra.

Tehnica de TUMMO face parte din Mother Tantra, Ma Gyu. Majoritatea Yoghinilor traiesc in familie, sunt casatoriti si altfel  aleg calea tantrei, calea transformarii pentru ca este mai flexibila, mai permisiva din perspectiva vietii sociale.

Cand incepi sa purifici karma negativa, incepi sa devii un practicant de Tantra si Dzogchen si gandesti ca o sa devii un excelent practicant. Daca faci preliminariile intr-o maniera excelenta, incepi sa controlezi mintea si astfel nu mai urmezi tenditele mintii. Daca urmezi serios preliminariile te va ajuta sa controlezi furia si sa devii un om relaxat si pozitiv.

Mai intai trebuie sa fii sigur de mintea ta. Este important sa stim ca Mintea noastra este puternica si trebuie s-o controlam. Uneori e dificil sa recunosti propria minte. Trebuie sa cauti cu adevarat in tine.

Apoi intreba-te: De Unde vine mintea? Unde locuieste ? si Unde se dizolva? Verifica aceste 3 aspecte si cunoaste aceste apecte.

Cand meditam, incercam sa deschidem nodul Canalului natural (trezirea energiei potentiale) asa ca folosim Tummo ca sa deschidem canalul.

Tummo este o metoda care combina respiratie cu vizualizarea canalelor.

Practicantii tantrici vizualizeaza canalele si bindusi de foc si urmaresc sa deschida canalul central si sa suprapuna mintea normala peste respiratie si sa formeze Focul intelepciunii.

Focul Intelepciunii nu este un Foc Normal, este o stare care incepe cu un Optimism, continua cu o Mare Bucurie si apoi devine Extaz Divin, este o Natura a Mintii, Perfecta.

TUMMO este de asemenea Calea bucuriei/fericirii. Pe calea evolutiei spirituale prin Tummo conceptual sunt mentionate 4 forme de fericire: Fericirea – Fericirii; Marea Fericire; Exaltarea Fericirii si Fericirea Innascuta.

 

 1. Despre Retreat TUMMO – Tehnica Focului Interior

 

Locuri limitate – 18.

Programul seminarului este intensiv, dar nu fortat. Motivatia si aspiratia sunt importante. Practica TUMMO aduce un aport considerabil de energie in corp. Aceasta energie o putem directiona catre un scop important pentru noi, catre afectiuni pe care dorim sa le  tratam, suport energetic pentru o persoana aflata in suferinta, etc.

Cand prin practica reusim sa stabilizam mintea, fericirea devine o stare normala in viata noastra.

Prin practica, incet-incet starea noastra de spirit se modifica in bine si ca o consecinta, lucrurile din viata noastra suporta modificari, apar oameni noi si interesanti in anturajul nostru, descoperi ca poti face mai multe lucruri pentru tine, incepi sa simti ca traiesti cu adevarat si te bucuri mai mult de lucrurile mici.

 

 1. TAXA DE PARTICIPARE LA RETREAT:

 

Contributia pentru cei care participa la seminar este de 1.200 lei/persoana cu loc in camera dubla (cazare joi – duminica, 6-9 februarie).

PENTRU PARTICIPANTII care pot sa vina de miercuri, 5 februarie contributia este de 1.400 lei/persoana loc in camera dubla (cazare miercuri-duminica, 5-9 februarie).

Contribuția financiară pe care o achitați include cazarea, 3 mese pe zi, taxa de participare la retreat si are legatura cu costurile de organizare.

Pentru rezervarea unui loc la retreat este necesar sa achitati un avans de 500 lei/persoana pana la data de 1 februarie sau suma integrala. Diferenta se achita la cabana in ziua cazarii sau conform ofertei.

Pentru participanții din România, banii se vor vira in contul RO88BTRLRONCRT0437354001 (cont de lei) .
Pentru participanții din străinătate taxa de participare este de 350 EURO si se va vira” in contul RO38BTRLEURCRT0437354001.

 

Dupa efectuarea plății va rugam sa trimiteti un email la adresa office@spiritualitateatantrica.ro cu dovada plății, menționând numele participantilor, retreat TUMMO si un număr de telefon pentru fiecare participant.

In cazul in care sunteti in imposibilitatea de a va prezenta, va putem returna 50% din avansul de 500 lei virat in cont.

Daca in prezent întâmpini greutăți financiare, dar ai totusi aspiratie, iti doresti sa practici zilnic si simti o chemare catre practica TUMMO de pe aceasta linie, contacteaza-ne telefonic sa găsim solutii impreuna.

 

 1. Programul retreat-ului:

*Programul retreat-ului poate sa suporte unele modificari.

Accesorii de adus de acasa: izopren, papuci de casa si multa aspiratie spirituala.

 

Ziua de Miercuri 5 februarie (zi extra):

– ora 12-16 acomodarea (pentru cei care sosesc, Miercuri 5 febr.)

– ora 17-19 meditatia TUMMO

– ora 20,30-21.30 cina

– ora 22.00 stingerea/ program de somn

Ziua de Joi 6 februarie (prima zi de retreat):

–  ora 05.30 trezirea

–  ora 6.00-7,30 program de hatha yoga

–  ora 7,30-8.00 gustare

–  ora 8.30-11.30 meditatia TUMMO

–  ora 11-12 program de relaxare

–  ora 12 pranzul

–  ora 12-15 relaxare

–  ora 14-15 explicatii teoretice legate de practica, raspunsuri la intrebari

–  ora 12-16  acomodarea( pentru cei care sosesc joi)

–  ora 17-19 meditatia TUMMO

–  ora 20,30-21.30 cina

–  ora 22.00 stingerea/ program de somn

Zilele de 7 si 8 februarie –  program identic.

Ziua de 9 februarie:

– ora 05.30 trezirea

– ora 6.00-7,30 program de hatha yoga

– ora 7,30-8.00 gustare

– ora 8.30-11.30 meditatia TUMMO

– ora 11-12 program de relaxare

–  ora 12 pranzul

–  ora 13 organizare pentru intoarcere acasa

 1. OFERTA UNICA DE VALOARE:

 

Pentru o singura persoana (barbat/femeie) CARE NU ARE O SITUATIE MATERIALA SATISFACATOARE, dar este o persoana cu multa aspiratie, inclinatie catre meditatie precum si este insufletita cu o   dorinta puternica de a se dezvolta, oferim un loc in  la acest retreat.

Selectia se face pe baza de interviu. Data limita de evaluare 1 februarie 2020.

 

 1. Date de contact:

 

Daniel Flesaru – tel. 0723329778

Email: office@spiritualitateatantrica.ro

Daca doriti mai multe informatii despre evenimentele pe care le organizam va rugam sa consultati site-ul:  www.spiritualitateatantrica.ro

 

 

Info

Start:
February 6 @ 8:00 am
End:
February 9 @ 5:00 pm
Cost:
1400Lei
Event Category:

Organizator

Spiritualitatea tantrica

Locatie

Pensiune Shanti
Sat Brazesti, Com. Baia de Aries, Judet Alba, Romania
Baia de Aries, Alba 515300 Romania
+ Google Map