Loading Events
  • This event has passed.

All Events

Retreat TUMMO Apuseni

July 4 @ 2:00 pm - July 7 @ 11:30 am | lei900
RETREAT TUMMO IN APUSENI
Perioada 4-7 IULIE 2019 la pensiunea Shanti, Sat Brazesti nr. 49, Baia de Aries.
Seminarul se adreseaza celor care au participat la seminarul de tummo si doresc sa aprofundeze tehnica de Tummo.
Retreatul reprezinta acea perioada  in care te trezesti la 6 dimineata sa prinzi rasaritul, incepi ziua cu o sedinta de hatha yoga in loc de rutina zilnica si continui toata ziua sa te descoperi, sa te detasezi de tot ce te tinea legat in mintea ta si de obiceiurile pe care inca le mai crezi inradacinate puternic in tine.
CUI SE ADRESAZA?
Retreatul  este structurat in asa fel incat sa poata fi accesibil oricui, indiferent de nivelul de practica anterioara.
1. Despre tummo :
Tummo reprezinta  inceputul tantrei superioare si fundatia care ne ajuta in celelalte tehnici ale tantrei superioare: powa, yoga visului, yoga somnului, bardo si Chok(raportat la Linia tibetana Bon)
Tehnica TUMMO, desi foarte populara in Tibet, in Europa exista foarte putine materiale traduse  care vorbesc despre acest gen de meditatie tinut secret multe mii de ani.
Este important sa stim de ce practicam  Tummo.
Meditatia  tummo are 3 scopuri: nivelul cel mai de jos, nivelul mediu si nivelul inalt.
 2. Scopul meditatiei Tummo :
Scopul PRINCIPAL AL Practicii Tummo este atingerea nivelului cel mai inalt,  Marea Fericire, liuminarea, Nirvana.
Scopul cel mai de jos este vindecarea noastra de boli si traume. Acest lucru este posibil prin  energiile  care ies din corp prin transpiratie.
Scopul cel mai de jos al practicarii tehnicii de tummo are legatura directa cu reactiile chimice ce au loc in corpul fizic.
Cand vorbim despre Tummo, nu putem sa nu corelam tehnica cu caldura. Generarea  caldurii in corp are efecte complexe asupra metabolismului. De asememea circulatia sanguina se intensifica prin stimulentul pozitiv pe care il primeste inima in timpul practicii de tummo.
Practica tummo are efecte benefice complexe asupra corpului fizic, primul aspect vizibil este ca ajungem sa slabim si gradual sa ne incadram in tiparele medicale ideale ale corpului.
Imunitatea corpului se amplifica odata ce pracicam mai intens si intram mai adanc in   practica tummo.
3. Studii legate de modificarea temperaturii in corp :
 Stiintific s-a constat ca in timpul aplicatiilor de caldura mai ales la temperaturi  ridicate  de 42-43 oC, factorii termici fierbini au capacitate de a distruge agentii patogeni, microbii sau virusii.
De asemenea s-a observat  ca orgnismul se adapteaza mai usor la temperaturile inalte decat la cele  joase.
 La 39-40 oC factorul termic mobilizeaza mecanismele de aparare, in primul rand prin vasodilatatia intesa ceea ce favorieaza un aport suplimentar de sange.
Este cunoscut faptul că, la o temperatură optimă, toate reactiile biochimice fiziologice se desfăşoară mai rapid şi cu eficacitate crescută.
Exista studii care arata ca la fiecare creştere a temperaturii corpului cu 1oC se intensifică procesele metabolice cu circa 13%.
Chimioterapia ajuta la vindecarea cancerului dar are  si efecte secundare. In perioada efectuarii tratamentului de chimioterapie principalele efecte negative sunt : oboseala, infectii si probleme de coagulare a sangelui,caderea parului, scalp fragilizat, tulburari digestive, ulceratii in cavitatea bucala si alte efecte particulare pe care medicina  nu le mentioneaza decat in studiile de cercetare.
Diferenta fata de tratamentul folosit in medicina alopata este ca practica TUMMO  produce aceleasi efecte DE VINDECARE fara insa a avea efecte secundare.
Prin afluxul mare de energie pe care ajungem sa-l generam prin practica Tummo,  efectele de  regenerare si revitalizare psihica si fiica sunt chiar foarte mult amplificate.
Inca din anii 1950 savantii au descoperit ca se poate  produce vindecarea corpului prin reactia fierbinte a corpului unde ficatul joaca un rol principal.
Prin tehnica de tummo ajungem sa ne incalzim corpul ‘ natural’ cu mai multe grade peste normal.
Uneori, in Tibet, practicantii de TUMMO  avasati, in noptile geroase la – 37 oC isi ridica temperatura corpului la peste  40-45 de grade.
Tehnica  de tummo este o practica foarte puternica care foloseste caldura si  focul interior cu scopul de a  transforma Impuritatile in Intelepciune.
  4. Aspecte doctrinale :
Pentru a  practica corect TUMMO este foarte important sa intelegem ce inseamna mintea, mai ales conceptul folosit in meditatie.
  Tibetanii considera ca in calea evolutiei exista 3 otravuri (obstacole) – ignoranta, furia si atasamentul. Dintre toate ignoranta este cea mai importanta si este considerata  radacina lor.
Toata structura evolutie spirituale se raporteaza la aceste 3 otravuri care stau in calea evolutie noastre sau o incetinesc.
Din punctul de vedere al liniei Bon exista 3 caii de evolutie : Sutra, TANTRA  si Dzogchen.
Tummo este parte integranta din Tantra superioara.
 Tantra este invatatura care transforma. Tantra te invata cum sa transformi aceste ‘otravuri’  in medicamente. Din perspectiva doctrinei tantrice, calugarii liniei  Bon considera ca este mai bine sa  transformi ‘impuritatile’  in loc sa te protejezi  permanent de ele. Tummo te ajuta sa transformi aceste ‘otravuri’.
Impurtitatile pot fi definite ca : obstacole spirituale de orice fel, boli, probleme materiale, blocaje energetice, etc.
Viata calugarilor  este bazata pe aceste invataturi inalte.
In traditia Bon sunt multe feluri de practici si de meditatii.
In conceptia Tibetana religia, meditatia si practica sunt  pentru noi(pentru oameni). Ele reprezinta  ceva ce ne schimba viata, ce ne aduce beneficii in viata.
Astfel ca tot ce ei numesc Religie trebuie sa ne ajute.
Linia tibetana Bon ofera mai multe modalitati de a evolua raportandu-se exclusiv la practica mai mult decat la religie in sine.
Cand vorbim de meditatie nu ne referim doar la a sta nemiscati intr-o postura si a medita.  Exista  metode de meditatie pe care le putem face in timp ce mergem, alte metode pe care le putem practica  in timp ce mancam, alte tehnici care se fac in timpul somnului.
Raportat la linia Bon, Tantra se divide in Mother Tantra, Father Tantra si Child Tantra.
Tehnica de Tummo face parte din Mother Tantra, Ma Gyu.
Majoritatea Yoghinilor traiesc in familie, sunt casatoriti si altfel  aleg calea tantrei, calea transformarii pentru ca este mai flexibila, mai permisiva din perspectiva vietii sociale.
Este de notorietatea ca in  Tibet este foarte  frig  in perioada de iarna la peste 5000 de metri altitudine.
 Datorita aceste tempetaruri foarte scazute, pentru a rezista frigului locuitorii din acele zone  obisnuiesc sa bea ceai cat mai des, uneori  pana la 100 de cani de ceai/zi tocmai pentru a se mentine calzi.
Temperaturile zilnice se situeaza undeva intre  – 30 si  -50 de grade.
Un om obisnuit  nu poate supravietuii mai mult de o zi in conditii normale in acest mediu cu temperaturi extreme .
Yogi  din Tibet care sunt fara haine precum si  cei care nu au ‘usi’  la pesteri, cu siguranta nu ar putea sa reziste la aceste geruri naprasnice daca nu ar practica anumite tehnici speciale de meditatie.
Cel care doreste sa urmeze cu succes invatatura  Tummo este important sa urmeze fazele de practica. Aceste faze ofera o dezvoltare graduala de la simplu la complex.
Uneori avem ganduri pozitive,alteori negative, orice avem acum trebuie purificate.
Cand incepi sa purifici karma negativa, incepi sa devii un practicant de Tantra si Dzogchen si gandesti ca o sa devii un excelent practicant. Daca faci preliminariile intr-o maniera excelenta, incepi sa controlezi mintea si astfel nu  mai urmezi tenditele mintii. Daca urmezi serios preliminariile te va ajuta sa controlezi furia si sa devii un om relaxat si pozitiv.
Mai intai trebuie sa fii sigur de mintea ta.
Este important sa stim ca Mintea noastra este puternica si trebuie s-o controlam.
Uneori e dificil sa recunosti propria minte.
Trebuie sa cauti cu adevarat in tine.
Apoi intreba-te de Unde vine mintea, Unde locuieste si Unde se dizolva. Verifica aceste 3 aspecte si cunoaste aceste apecte.
Cand meditam, incercam sa deschidem nodul Canalului natural ( trezirea energiei  potentiale) asa ca folosim Tummo ca sa deschidem canalul.
 Tummo este o metoda care combina respiratie cu vizualizarea canalelor.
Practicantii tantrici vizualizeaza canalele si bindusi  de foc si urmaresc sa deschida canalul central si sa  suprapuna mintea normala peste  respiratie si sa formeze  Focul intelepciunii.
Focul Intelepciunii nu este un Foc Normal, este o stare care  incepe cu un Optimism, continua cu o Mare Bucurie si apoi devine Extaz Divin, este o Natura a Mintii, Perfecta.
Cum sa practicam Tummo in modul Traditional?
Tummo este foarte popular in Bon Tradion, pentru ambele ramuri Dzogchen si Tantra atat pentru calugari, yoghini sau oameni obisnuiti.
Este de asemenea Calea bucuriei/fericirii. Pe calea evolutiei spirituale prin Tummo conceptual sunt mentionate 4 forme de fericire : Fericirea – Fericirii; Marea Fericire; Exaltarea Fericirii si Fericirea Innascuta.
 5. Despre retreat :
La acest retreat ne propunem sa ne cunoastem mai bine pe noi. Practica tummo te ajuta sa te centrezi bine in interior. Calmul rezultat in urma practicii intense are efecte terapeutice profunde, astfel gradual eliminam traumele  si eliberam  frustrarile acumulate pe parcursul vietii.
Programul seminarului este intensiv, motivarea si aspiraria sunt importante.
Practica tummo aduce un aport considerabil de energie in corp. Aceasta energie o putem directiona catre un scop important pentru noi , catre  afectiuni pe care dorim sa le  tratam,  suport energetic pentru o persoana aflata in suferinta, etc.
 Cand prin practica reusim sa stabilizam mintea, atunci fericirea devine o stare normala in viata noastra.
Prin practica, incet-incet starea noastra de spirit se modifica in bine si ca o consecinta, lucrurile din viata noastra suporta modificari, apar oameni noi si interesanti in anturajul nostru, descoperi ca poti face mai multe lucruri pentru tine, incepi sa simti ca traiesti cu adevarat si te bucuri mai mult de lucrurile mici.
6. TAXA DE PARTICIPARE LA RETREAT :
Contribuita pentru cei care participa la retreat este de 900  lei/persoana, loc in camera dubla.
Contribuția financiară pe care o achitați include cazarea, 3 mese pe zi, taxa de participare la retreat si are legatura cu  costurile de organizare.
Achitati un avans de 400 lei/persoana pana la data de 26 iunie pentru rezervarea unui loc la retreat. Diferenta se achita  la cabana in ziua cazarii.
Pentru participanții din România, banii se vor vira in contul RO88BTRLRONCRT0437354001 ( cont de lei) .
Pentru participanții din străinătate taxa de participare de 190 EURO se va vira” in contul RO38BTRLEURCRT0437354001.
Dupa efectuarea plății va rugam sa trimiteti un mail la adresa office@spiritualitateatantrica.ro cu dovada plății, menționând numele participantilor, retreat tummo si un număr de telefon pentru fiecare participant .
In cazul in care sunteti in imposibilitatea de a va prezenta, va putem returna 50% din avansul de 400 lei virat in cont.
Daca in prezent întâmpini greutăți financiare, dar ai totusi aspiratie, iti doresti sa practici zilnic si simti o chemare catre practica de tummo  de pe aceasta linie, contacteaza-ne telefonic sa găsim solutii impreuna.
 7. Programul retreatului :
 Ziua de Joi 4 iulie :
– ora 12-16  acomodarea
– ora 12-14 masa de pranz
– ora 17-19 meditatia TUMMO
– ora 20,30-21.30 cina
– ora 22.00 stingerea/ program de somn
Ziua de 5 iulie :
– ora 05.30  trezirea
– ora 6.00-7,30 program  de hatha yoga
– ora 7,30-8.00 gustare: fructe/suc natural/salata de fructe/griu germinat, etc.
– ora 8.30-11.30 meditatia TUMMO
–   ora 11-12 program de relaxare
– ora 12 pranzul
– ora 12-14 relaxare
– ora 14-15 explicatii teoretice legate de practica, raspunsuri la intrebari
–  ora 15-17 meditatia tummo
– ora 18 cina
– ora 18-19 relaxare
– ora 19-21 meditatie tummo
– ora 22 program de somn.
Ziua de 6 iulie –  program identic. Programul retreatului poate sa suporte unele modificari.
Ziua de 7 iulie :
– ora 05.30  trezirea
– ora 6.00-7,30 program  de hatha yoga
– ora 7,30-8.00 gustare: fructe/suc natural/salata de fructe/griu germinat, etc.
– ora 8.30-11.30 meditatia TUMMO
–   ora 11-12 program de relaxare
– ora 12 pranzul
–  ora 13 organizare pentru intoarcere acasa.
Date de contact:
Daniel Flesaru – tel. 0723329778
Mail : office@spiritualitateatantrica.ro
Daca doriti mai multe informatii despre evenimentele pe care le organizam va rugam sa consultati site-ul:
www.spiritualitateatantrica.ro

Info

Start:
July 4 @ 2:00 pm
End:
July 7 @ 11:30 am
Cost:
lei900
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1272578062894382/?ti=icl

Organizatori

Spiritualitatea Tantrica
pensiunea Shanti

Locatie

pensiunea shanti
Sat Brazesti nr. 49, Baia de Aries.
Sat Brazesti, Romania
+ Google Map